Forside   Om FKC   Kurser   Tilmelding   Evaluering   Nyheder  
 
Kurser
  Tidligere kurser
  Undervisere
  Forslag til kurser
   
 
Folkeskolens Kursuscenter

Kannikegade 30
8500 Grenaa
Tlf: 89892966
 


Snorkling, dyrejagt og laboratoriearbejde på Kattegatcentret

Tid: Torsdag den 31. maj 07, kl. 08.45-16.30
Sted: Kattegatcentret
Målgruppe: Undervisere i natur/teknik og biologi
Instruktører: Leder af skoletjenesten Lars Kristensen
Bioglog Sidsel Sode, Kattegatcentret
Kursusgebyr: 500 kr.
Tilmleding: Klik her

Indhold:
Dette kursus giver en bred introduktion til at beskæftige sig med havet i undervisningen.
Gennem en snorkeltur med erfarne og lokalkendte instruktører vil kursusdeltagerne på at iagttagende niveau opleve, hvordan livet leves i havet. En sådan førstehåndsoplevelse kan senere være meget givtig for læreren i undervisningen af sine elver.

Ud over snorkling vil deltagerne også bliv undervist i, hvordan man undersøger en marin biotop og indsamler dyr fra denne. Denne undervisning vil foregå udendørs på "gode steder" i gå-afstand fra Kattegatcentret.
På kurset vil vi komme omkring forskellige biotoper og fangstmetoder, således at alle efterfølgende bør kunne undersøge deres "eget" marine områder med elever.
I Kattegatcentrets skolelaboratorium vises der om eftermiddagen eksempler på, hvordan man med elever på mellemtrinnet kan undersøge og iagttage de indsamlede dyr.

Kursusprogram:

08.45 Kursusstart
08.45-09.00 Introduktion af dagens program
09.00-11.00 Snorkling i Kattegatcentrets lagune, langs dækmolen og ved Grenå'ens udløb. Områdedet indeholder et meget varieret dyreliv og forskellige naturtyper er repræsenteret. Der er også afsat tid til omklædning og sikkerhedsmæssig introduktion i dette programpunkt. Vi håber på god sigt!
11.00-12.00 Maritim Frokost
12.00-16.30 Indsamling af marine dyr med forskellge fangsredskaber i forskellige naturtyper. Efterfølgende undersøges fangsten i laboratoriet.
Afrunding og opsamling på dagens program.
Der serveres kaffe og sandwich